Afsluiten van een brandverzekering

Posted juni 14, 2015 by admin in Overig

Afsluiten van een brandverzekering

Om uw huis of bedrijf te laten verzekeren tegen brandschade dient er een verzekering te worden afgesloten. Een brandverzekering bevat alleen een dekking tegen brand. De meeste huizenbezitters nemen dan ook geen aparte brandverzekering. In dit artikel geven we je meer informatie omtrent het afsluiten van een brandverzekering.
Een brand in huis kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zo zijn dat je huis of bedrijf te maken heeft gehad met een blikseminslag. Hier kunt u uiteraard helemaal niets aan doen, maar het is dan wel verplicht om hiervoor een verzekering af te sluiten. Er zijn verschillende dekkingen die de volledige schade kunnen verzekeren. Zo heb je de basisdekkingen, de aanvullende dekkingen en de optionele dekkingen. De verzekeraars hebben allerlei verschillende reglementen. Het is dus belangrijk om je goed te laten informeren omtrent de reglementen van de desbetreffende verzekeraar.

Vormen van een brandverzekering

Er zijn verschillende vormen van brandverzekeringen. We zullen een aantal vormen nader toelichten in dit artikel.
opstalverzekering: De meest gekozen brandverzekering is de opstalverzekering. Dit wordt gezien als een schadeverzekering. De opstalverzekering vergoedt schade aan het geheel.
inboedelverzekering: Met de inboedelverzekering zijn ook alle materialen en goederen verzekerd bij een brand. Het is dus erg raadzaam om een inboedelverzekering af te sluiten bij een verzekeraar. De schade die opzettelijk is veroorzaakt, wordt uiteraard niet verzekerd. Het is raadzaam om naar de voorwaarden te kijken van de verzekeraar. Zo kom je er makkelijker achter wat er wel en niet vergoed wordt bij een eventuele brand met een inboedelverzekering.