Autoverzekering geweigerd door FISH melding

Posted mei 1, 2014 by GAV in Auto

Verzekeraars mogen een aanvraag voor een autoverzekering weigeren. Een FISH melding kan een reden voor ze zijn een autoverzekering te niet te accepteren. Dit is een registratie in het Fraude Informatie Systeem Holland (FISH). Verzekeraars kijken voor de beoordeling van het risico in dit systeem. De aard van de melding telt mee een aanvraag goed te keuren of niet.

FISH registraties

Schades worden geregistreerd in FISH. Is iemand betrokken bij een schade dan wordt dat vastgelegd. Het kan zijn dat iemand niet aansprakelijk was voor een schade. Toch staat in FISH dan deze persoon geregistreerd. Een FISH melding hoeft dan ook niet erg te zijn.

Erg kan het worden wanneer een schade niet wordt opgegeven bij een aanvraag. Een verzekeraar ziet dan een FISH melding die niet verklaard kan worden op basis van de opgegeven informatie. Een weigering is dan het gevolg. Vertrouwen hebben in de klant is belangrijk voor een verzekeraar.

Een juiste opgave van het schadeverleden is dus van belang. Het is zonde als een kleine of onschuldige schade leidt tot een afwijzing omdat deze niet is opgegeven. Naast schades worden er meer dingen geregistreerd in FISH waar autoverzekeraars naar kijken.

Mededelingsplicht

Rijontzeggingen, fraudes en dergelijke worden geregistreerd in FISH. Een verzekeraar controleert naast het opgegeven schadeverleden ook die punten. Geeft iemand een rijontzegging niet op? Dan is niet voldaan aan de mededelingsplicht met een afwijzing als gevolg. Een rijontzegging, malus of strafrechtelijk verleden is bespreekbaar en soms akkoord. Acceptatie is echter maatwerk.

Probeert u een auto te verzekeren maar wordt u geweigerd? Dan kan u contact op nemen met Goedkopeautoverzekering.nl voor een persoonlijk advies voor uw geweigerde autoverzekering.

Ik wil graag persoonlijk advies