autoverzekering vergelijken – Hoe u tijd en geld bespaart

Posted juni 14, 2015 by Peter de Knegt in Auto

 

Een auto hebben en rijden is niet goedkoop. En dan heb ik het niet alleen  over de brandstofkosten. U moet bijvoorbeeld ook wegenbelasting betalen en uw  auto laten verzekeren.

En dan heb je ook nog de kosten, die je niet maandelijks direct in je portemonee voelt maar wel degelijk meetellen zoals bijvoorbeeld de  afschrijving. Je denkt er vaak niet aan maar je merkt het wel als je, je auto gaat inruilen. Je krijgt immers veel minder terug dan je hebt betaald. Dit kan oplopen tot 25% van de aanschafwaarde per jaar!

Een andere kostenpost waar je, als je  verstandig bent,maandelijks geld voor opzij legt, is het onderhoud van uw auto. Die bedragen kunnen snel oplopen als er onderdelen vervangen moeten worden, zeker als de monteur er veel tijd aan kwijt is. Als je al deze bedragen bij elkaar optelt (Brandstof, wegenbelasting, verzekeringen, onderhoud en waardedaling) dan kom je uit op minimaal 388 euro per maand aldus het Nibud[i].

Helaas kunt u niet bezuinigen op de wegenbelasting want die is nu eenmaal van hogerhand bepaald. En of u nu veel of weinig rijdt die kosten blijven hetzelfde.

Maar op andere  autokosten kunt u wel besparen  door bijvoorbeeld zuinig te zijn met de brandstof ,en als u handig bent, zelf te sleutelen.

Een andere grote kostenpost  waar tot u honderden euro’s per jaar op kunt besparen, is de autoverzekering. Elke verzekeringsmaatschappij hanteert namelijk andere variabelen, voorwaarden en tarieven om de premie te berekenen.

Een varibele kan bijvoorbeeld  zijn leeftijd van de bestuurder. Het is immers een gegeven dat jongeren over het algemeen meer schade rijden dan iemand die al 30 jaar zijn rijbewijs heeft. Maar ook de leeftijd van de auto, het merk en type auto en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt zijn van belang.

Nu kunt u alle verzekeringsmaatschappijen gaan bellen om de premie laten berekenen en met de calculator naast u uitzoeken waar u het goedkoopst uit bent. Maar we praten dan over meer dan 150 verzekeraars in Nederland. Dus daar gaan de pauzes op het werk en de vrije avonden.  En als u veel tijd over hebt kan het een leuk tijdverdrijf zijn, maar waarom zou u het wiel opnieuw gaan uitvinden als anderen hun werk hebben gemaakt van autoverzekering vergelijken.

Die andere is in dit geval de website betaalminder.nl. Op deze website kunt u heel makkelijk uw autoverzekering vergelijken door het kenteken van de auto invoeren, wat persoonlijke gegevens zoals u leeftijd, aantal kilometers en schadevrije jaren en of u WA of All Risk wilt en  voila binnen een minuut hebt u negen verschillende offertes op uw beeldscherm die u kunt vergelijken op prijs en kwaliteit. En het mooie is je kunt  de verzekering ook direct afsluiten!

Dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. En het geld dat u heeft  bespaart kunt u weer uitgeven aan leuke dingen, want u heeft immers tijd over.

[i] http://www.nibud.nl/consumenten/wat-kost-een-auto/