Besparen op je verzekeringen, hoe?

Posted augustus 16, 2014 by VergelijkUwKosten in Auto

U wilt besparen op uw verzekeringen? Dit kan! Waarschijnlijk heeft u momenteel meerdere verzekeringen afgesloten. Denk hierbij aan uw (verplichte) zorgverzekering, een autoverzekering, een inboedelverzekering, een reisverzekering, een annuleringsverzekering, een rechtsbijstandsverzekering en ga zo maar door. Voor al deze verzekeringen zijn er veel aanbieders en hierdoor is het dan ook lastig om de goedkoopste te vinden met de dekking die u wilt hebben. Toch vindt u het niet de moeite waard om de sites van alle verzekeringsmaatschappijen (tientallen) rond te struinen en om zo geld te besparen. Hoe kan dit makkelijker?

Verzekeringen vergelijken

Ten eerste kunt u het meeste geld besparen door de juiste verzekering te kiezen. Verzekeringen vergelijken is dan ook geen overbodige luxe. Door het kiezen van de juiste verzekeringmaatschappij en de door hun aangeboden verzekering alleen al kunt u veel besparen. De prijzen van verzekeringen verschillen namelijk erg veel. Toch is het te makkelijk om te zeggen dat de goedkoopste altijd de beste is. U wilt natuurlijk wel waar voor u geld, kortom: u wilt goed verzekerd zijn! Maar wanneer bent u goed verzekerd? U bent in mijn ogen goed verzekerd als u de kosten waar u het meeste kans op maakt om te krijgen heeft gedekt.

Kies voor een goedkope verzekering met de juiste dekking!

Dit klinkt natuurlijk logisch, maar toch zijn er genoeg Nederlanders die simpelweg kiezen voor de verzekering met de laagste maandlasten. En precies dit kan er voor zorgen dat u op jaarbasis meer geld kwijt bent dan bij een verzekering waarbij het maandbedrag hoger is. Het kan namelijk zo zijn dat u bij de ‘goedkoopste’ niet goed gedekt bent en hierdoor moet u zelf voor de kosten opdraaien. Zorg dus voor de juiste dekking voor uw situatie. Heeft u bijvoorbeeld slechte ogen dan is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen geen overbodige luxe. Reist u meer dan 1 keer per jaar, dan is een doorlopende reisverzekering verstandig. Of heeft u kleine kinderen? Denk dan aan een aanvullende verzekering voor orthodontie.

Kortom: Vergelijk alles goed en denk goed na voordat u een verzekering afsluit!