Dekt jouw zorgtoeslag je zorgverzekering kosten?

Posted februari 1, 2015 by nieuws in Zorg

Dit jaar weer minder zorgtoeslag

Bij veel mensen dekt de zorgtoeslag de zorgverzekering kosten allang niet meer, vroeger was dit wel zo, maar het wordt allemaal steeds minder. Wanneer je zorgtoeslag ontvangt is het goed om eens een nieuwe berekening te maken voor zorgtoeslag 2015 om te kijken of je eigenlijk nog wel recht hebt op zorgtoeslag. Iedereen weet wel dat er flink wordt bezuinigd door ons land. Zo dus ook op de zorgtoeslag. Er gelden dit jaar veel strenger eisen om zorgtoeslag te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld uw laatste loonsverhoging doorgegeven aan de belastingdienst? Of uw nieuwe inwonende partner? Indien uw antwoord nee is raad ik u aan dit snel te doen. Het kan dan namelijk zijn dat u helemaal geen recht meer heeft op zorgtoeslag. En dit betekent niet alleen dat u geen zorgtoeslag meer zult krijgen, maar u kunt ook nog eens een boete krijgen van de belastingdienst. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bekijk of u nog recht heeft op zorgtoeslag

Zoek al uw jaaropgaves en andere financiële papieren op en surf naar de website van de belastingdienst. Op deze website vindt u een tool waarmee je eenvoudig na het doorlopen van de stappen kunt zien of u recht heeft op zorgtoeslag. Ook kunt u zien hoeveel u aan zorgtoeslag kunt ontvangen. Het is handig om dit af en toe te doen om zo te controleren of het bedrag klopt met het bedrag dat elke maand op uw rekening wordt bijgeschreven.

Wat is er dan allemaal anders in 2015

In 2015 leveren de mensen met een ‘wat hoger’ inkomen in op de zorgtoeslag die ze krijgen. Sommige personen ontvangen zelfs helemaal niks meer, omdat ze door de nieuwe inkomstengrens net buiten de boot zullen vallen. Voor de personen met een ‘laag’ inkomen is er wat beter nieuws. Deze zullen dit jaar namelijk niks hoeveel in te leveren, sommige zullen er zelfs wat extra bij krijgen. Let wel op dat wanneer u minder bent gaan verdienen, bijvoorbeeld omdat u minder bent gaan werken, dit ook doorgegeven moet worden aan de belastingdienst. Elke wijziging in inkomen of leef situatie m.b.t. partner moet doorgegeven worden.