Je nieuwe iPhone 6 verzekeren

Posted augustus 7, 2014 by Jochem in Aansprakelijkheid

Binnenkort komt Apple met een nieuw toestel, de iPhone 6. Waarschijnlijk zal dit nieuwe toestel ook weer een doorslaand succes zijn. Helaas zal het toestel waarschijnlijk ook weer duurder zijn. Het vorige toestel ging voor rond de 700euro. Helaas gaan een groot aantal verzekeringen niet mee met de steeds duurder wordende smartphones. Wat zijn je opties als je toestel kapot gaat.

 

Bij het kopen van een nieuw toestel van Apple krijg je automatisch 1 jaar garantie, dit beschermd je helaas niet tegen schade die jij of een ander aan het toestel toebrengt. Wel heb je de mogelijkheid bij aanschaf van het toestel een verzekering af te sluiten. Dit kost je tussen de 5-10 euro per maand en verzekerd je tegen alle schade die je aan de telefoon toebrengt, zelfs als je hem zelf in het toilet laat vallen. Mocht je deze verzekering niet af willen sluiten dan kan je bij je al bestaande aansprakelijkheid en reisverzekeringen (mocht je op reis iets overkomen) van een koude kermis thuiskomen.

Veel van deze standaard verzekeren hanteren namelijk nog oude tarieven voor mobiele toestellen. Deze kunnen namelijk gaan tot een maximum van 250euro. Vroeger was dit een normaal bedrag, dit was immer ongeveer de maximale kostprijs van je toestel. Tegenwoordig lopen de meeste mensen echter rond met een smartphone, een toestel dat minstens een waarde van tussen de 500 en 1000 euro of zelfs meer heeft.

 

Wat dat betreft zijn veel verzekeringen dus nog ouderwets. Acht je de kans groot dat je je telefoon kapot maakt, of dat er wat anders mee gebeurd sluit dan een passende verzekering af. Denk je dat jouw verzekering dit gewoon dekt? Check dit dan even bij je verzekeraar, zodat je altijd goed verzekert bent.