Verzekerd met Advies

Posted juni 7, 2014 by VMANH1816 in Aansprakelijkheid

Verzekerd met Advies is het nieuwe concept van Nh1816 en is sinds 28 april online. De website moet een platform worden ter promotie van de lokale advieskantoren. Janwillem Swart, marketingmanager van Nh1816, vertelt hieronder meer over het initiatief van de verzekeraar.

Wat houdt Verzekerd met Advies precies in?
“Als je nu googelt op ‘autoverzekering’, krijg je 1,4 miljoen hits. Iedereen vecht om op die eerste pagina van Google te komen en de concurrentie gaat allemaal op basis van prijs. Wij willen de consument juist laten kiezen voor een adviseur. Wij gaan de adviseurs presenteren. We kunnen hen helpen in hun online zichtbaarheid. We bieden met een grote groep adviseurs een online platform met de ‘ouderwetse’ pakketten. Maar je kiest wel voor een adviseur. Je kan je verzekering niet afsluiten, maar aanvragen bij de tussenpersoon.”

Waarom komen jullie met dit platform?
“Er is een grote groep consumenten die online naar verzekeringen zoeken, maar toch op zoek zijn naar een stukje advies. Zij worden vaak aan hun lot overgelaten. Op Independer of HoyHoy kiezen zij bijvoorbeeld maar voor de middelste premie. Niet de laagste, maar ook niet de hoogste, dat lijkt dan vertrouwd. Wij gaan geen premies vergelijken, maar we bieden één product aan.”

Is er, met slechts één product, dan nog wel sprake van een advies?
“We zorgen ervoor dat het intermediair zijn advies uit kan brengen. Dat advies kan een verzekering van ons zijn, maar ze kunnen ook kiezen voor een andere verzekeraar. Het levert de tussenpersoon in ieder geval een klant op. We zullen ook transparant communiceren over de klanttevredenheid van de adviseur. Iedereen kan zien wat andere klanten van de adviseur vinden.”

Nou zullen jullie het ook niet uit goedertierenheid doen. Wat hopen jullie uit het nieuwe platform te halen?
“We zijn een soort Gouden Gids van verzekeringsadviseurs, maar wel met een product erachter. Wij hopen natuurlijk dat de verzekering die gekozen wordt er één van ons is. De bedoeling is dat we er totaalrelaties bij krijgen.”

Ook op zoek naar een verzekering mét advies? Bekijk dan hier de nieuwe website van Verzekerd met Advies!