Verzekeringen via internet afsluiten mateloos populair

Posted september 4, 2014 by ninabergmans in Auto

Nederlanders hebben zich overal voor verzekerd. Breekt er brand uit, raast er een storm, raak je je spullen kwijt door diefstal, laat je ze zomaar ineens op de grond vallen of raak je betrokken bij een ongeval, dan is er over het algemeen niets aan de hand. Want daar heb je verzekeringen voor. Helaas komt het nogal eens voor dat jouw soort schade net onder de kleine lettertjes valt, waardoor deze niet wordt vergoed. Toch blijven we met zijn allen verzekeren. Want je weet maar nooit. Gelukkig hebben we daar het internet voor.

‘Even’ een verzekering afsluiten

Vroeger, toen het internet nog niet uitgevonden was, duurde het wel even voor je je verzekeringen had uitgekozen. Eventjes vergelijken was er bijna niet bij. Wilde je wel een vergelijking tussen verschillende verzekeraars maken, dan vroeg je de polissen bij de verzekeraars op. Of je bezocht een assurantiekantoor waar een medewerker alles voor je uitzocht. Even tekenen en klaar: je had een nieuwe autoverzekering of een nieuwe inboedelverzekering. Eens in de zoveel tijd kwam er iemand bij je langs om penningen op te halen. De stempel werd op je polis gezet en zo kon je er weer een tijdje tegenaan.

Online hobby

Tegenwoordig gaat dat wel anders. Niet alleen kunnen we ons voor veel meer aspecten verzekeren, ook kunnen we ons zo uitgebreid mogelijk verzekeren en hebben we de keuze uit tientallen verzekeraars en verzekeringen. Zo kennen we niet alleen een aanvullende zorgverzekering, maar ook een uitgebreide inboedelverzekering en een aanvullende autoverzekering. Gelukkig is een verzekering afsluiten nu geen dag- of zelfs weektaak meer. Even vergelijken  via een vergelijkingssite of direct een verzekering afsluiten bij de verzekeraar van je keuze: meer dan de helft van de Nederlanders doet het online. In een paar uur kun je jezelf tot de eigenaar van een nieuwe, frisse verzekering met alles erop en eraan benoemen. En ben je er toch niet zo tevreden mee, dan sluit je volgend jaar toch weer een nieuwe verzekering af?