Wintersporter vaak onvoldoende verzekerd

Posted maart 9, 2014 by admin in Reis
reisverzekering-wintersportdekking

Op vakantie gaan in de winter is iets wat bijna 30% van alle Nederlanders doet. Velen zoeken de sneeuw en gezelligheid van de bergen op en gaat op wintersport. Helaas gebeurd er tijdens de skivakantie wel eens een ongeluk, belangrijk dat je op dat moment terug kan vallen op je reisverzekering. Toch blijkt dat de helft van alle wintersporters niet voldoende verzekerd zijn. Dekt jouw verzekering je wel voldoende tijdens je vakantie?

Vink de wintersport dekking aan

Eigenlijk hebben de meeste Nederlanders wel een reisverzekering afgesloten. Slechts een kleine groep van nog geen 10% vindt dit niet nodig. Wat echter wel van belang is dat je bij het afsluiten van je reisverzekering specifiek controleert of je ook een wintersportdekking hebt. Dit is namelijk niet standaard. Bij 14% bleek deze dekking niet afgesloten te zijn.

Juist op de piste gebeuren er ongelukken. De kosten die zoiets met zich mee brengt is behoorlijk. Denk aan transport, extra verblijfskosten en reiskosten. Van groot belang is het dan ook dat je juist dan terug kan vallen op je verzekering.

Voorzichtiger skiën 

De Nederlander gaat wel steeds voorzichtiger skiën. Zo kiezen we er minder voor om off-piste te gaan en dragen we vaker een helm. De grootste ergernis van wintersporters is het risicovol en onverantwoord gedrag van andere mensen. Daarna komt het weinig of slechte sneeuw.

Reisverzekering met winterdekking

Wil je wel goed verzekerd zijn op je wintersportvakantie kies dan voor een reisverzekering met winterdekking. Vergelijk verschillende aanbieders om tot de goedkope reisverzekering te komen.